Verlichting

Welke LED bouwspot is geschikt voor uw toepassing?

Bouwlampen zijn er in verschillende uitvoeringen. Het maakt niet uit voor welk gebruik u een schijnwerper nodig hebt, of het nu een werklamp voor in de werkplaats is of een robuuste, betrouwbare LED-bouwspot met oplaadbare accu om u te helpen bij werkzaamheden op de bouwplaats

Werklamp met accu, kabel

LED-bouwspots verschillen in eerste instantie van elkaar naargelang hun werkingswijze.
Er zijn:

 • LED-bouwspots met kabel
  Voordeel: u bent niet gebonden aan een accu-runtime. Een stroomaansluiting is dus een eerste vereiste voor het gebruik van LED bouwspots met kabel.
 • LED-bouwspots met accu:
  Voordeel: u bent niet gebonden aan een accu-runtime. Vervelend als het werk bij het vallen van de avond moet worden stilgelegd door een gebrek aan stroomaansluitingen of een stroomstoring. Een oplaadbare bouwspot maakt uw werk ook zonder stroomaansluiting gemakkelijker.

 Hoe herkent u een goede LED bouwspot? De belangrijkste koopcriteria voor bouwspots en werklampen

 • Stabiliteit: Een robuuste en stabiele behuizing van de LED-bouwspot is hier een eerste vereiste.
 • Helderheid: De helderheid wordt meestal in lumen aangegeven. Hoeveel lumen een bouwspots moet hebben, hangt af van het beoogde gebruik.
 • Accutype Lithium-ion-accu's staan bekend als de krachtigste accu's en overtuigen door hun lange levensduur. Bovendien profiteert u dankzij de nieuwste accutechnologie van een geringe zelfontlading.
 • Accuvermogen De batterij van de LED bouwschijnwerper moet voldoende capaciteit hebben om meerdere uren te werken.
 • Omschakelniveaus Het volle lichtvermogen van de bouwschijnwerper is niet altijd absoluut noodzakelijk. Met behulp van schakelniveaus kan niet alleen het helderheidsniveau individueel worden ingesteld, maar kan tegelijkertijd het vermogen van de bouwplaatsschijnwerper worden uitgebreid.
 • IP-bescherming Om een probleemloze werking van de werklamp op de bouwplaats mogelijk te maken, wordt beschermingsklasse IP44 aanbevolen. Deze beschermingswijze staat voor "beschermd tegen vreemde voorwerpen en spatwater". Voor informatie over andere IP-beschermingstypen raden wij dit artikel aan bij de selectie van thema's.

Soorten LED bouwlampen en werkplaatslampen

Naast de differentiatie van de bedrijfsmodus tussen accu en netvoeding, zijn er ook LED-bouwspots die geoptimaliseerd zijn voor speciale toepassingen - hetzij in hun vorm, design of met speciale functies.

 • Robuuste bouwplaatsverlichting (vb. LITE FUTURE LED – TOWER LITE LED)
  LED-bouwplaats- en werkspots moeten vooral overtuigen door efficiëntie, stabiliteit en duurzaamheid. Let op eigenschappen zoals lichtstroom, IP-beschermingsklasse en IK-beschermingsklasse.
 • 360-graden LED-werklamp (vb. FUTURE BALL LED)
  Voor veel werkzaamheden in de ambachtelijke sector, bijvoorbeeld in de werkplaats of voor schilders, is een optimale verlichting van de werkomgeving absoluut noodzakelijk.
  Een 360-graden LED-spot heeft dankzij zijn speciale constructie een stralingshoek van 360° en zorgt zo voor een homogene verlichting rondom in alle richtingen.
 • Compacte LED werklampen en werkplaatslampen (vb. FUTURE BALL LED)
  Compacte oplaadbare LED werklampen zorgen voor meer flexibiliteit tijdens het transport. De vaak kleine werklampen vervullen niettemin waardevolle kenmerken van LED bouwlampen zoals stabiliteit en helderheid - tegelijkertijd passen ze praktisch in elke lade of zelfs in de gereedschapskist.
 • Speciale werkplaatslampen (vb. LITE FUTURE LED)
  Speciaal voor schilders, stukadoors of lakkers in werkplaatsen is er de 830359217. De hoge CRI-waarde en de instelling van verschillende lichttemperaturen maken de presentatie van individuele en optimale verlichtingsomstandigheden mogelijk. Deze functies zijn onontbeerlijk bij het lakken, polijsten of vernissen, bijv. bij het op elkaar afstemmen van kleuren, voor de precieze beoordeling van de kleurkwaliteit of het opsporen van lakfouten.
 • Bouwwerklamp voor AMPShare 18V accu's (art.830249150 – 830249167 – 830249174)
  AMPShare is de multi-merk accu alliantie met accu's en laders die compatibel zijn met vele gereedschappen van vele merken - inclusief het gehele Bosch Professional 18V Systeem.
 • LED werklamp met fitting
  LED bouwlampen met een fitting zijn bijzonder nuttig als werklampen op de bouwplaats .De extra fitting op de werklamp maakt het mogelijk meerdere bouwlampen tot het maximaal toegestane vermogen in cascade te schakelen of ander elektrisch gereedschap van stroom te voorzien.
 • LED werklamp met statief
  Mobiele LED-spots zijn geschikt voor de bouwplaats, zowel op batterijen als op netstroom. Afhankelijk van de werkzaamheden op de bouwplaats is een zeer goede verlichting bijzonder belangrijk.
  Een LED bouwspot met statief heeft voordelen ten opzichte van een mobiele LED spot met statief. Vooral op bouwplaatsen, woningbouw of renovatie kan de spot op het statief eenvoudig op de gewenste werkhoogte worden ingesteld. De verschillende statieven kunnen op verschillende hoogtes worden ingesteld. Afhankelijk van de maximale statiefhoogte zijn de voetlengte en de voetafstand van het betreffende statief groter, zodat een uiterst stabiele statief gegarandeerd is. De drie poten zorgen voor een veilige stand.

Hoeveel lumen moet een werklamp hebben?
De helderheid of lichtstroom, d.w.z. de aanduiding van hoeveel licht de LED in alle richtingen uitstraalt, wordt gewoonlijk uitgedrukt in lumen (lm). Hoe hoger de lichtstroom voor hetzelfde vermogen (watt), hoe helderder de lichtbron.
Hoeveel lumen een bouwspot moet hebben, hangt af van het beoogde gebruik.

Welke lichtkleur voor werklampen?
De lichtkleur is de kleurtemperatuur (Kelvin). De kleurtemperatuur geeft aan waar de lichtkleur van de LED-spot ligt in het spectrum van geel-warm tot blauw-koud. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie lichtkleuren: Warm wit, neutraal wit en daglichtwit.

loading ...