Hogedrukreinigers

Enkele belangrijke troeven van de Comet hogedrukreinigers…

Pompkop uit messing

Alle Comet pompkoppen zijn vervaardigd uit corrosie bestendige messing wat de levensduur aanzienlijk verhoogt.

Pistons uit volkeramisch materiaal of roestvrij staal met keramische bekleding

Door de extreme slijtvastheid ten gevolge van de geringe oppervlakteslijtage van de volkeramische pistons, stijgt de levensduur van de hogedrukpomp aanzienlijk. Bij de kleinere pompkoppen zijn de pistons vervaardigd uit roestvrijstaal en zijn deze keramisch bekleed. Deze vertonen verhoogde thermische geleidingscapaciteiten (roestvrijstaal) waardoor de temperatuur in de veelal kleinere oliecarter gereduceerd wordt. Alle Comet dubbelgelagerde krukas- hogedrukpompen beschikken over volkeramische pistons en overgedimensioneerde oliecarters.

Laag toerental : 1400 t/min.

Alle dubbelgelagerde Comet krukaspompen zijn uitgevoerd met een 4-polige 1400 t/min elektrische motor. Het aanwenden van dit type elektrische motor resulteert in een lagere aanloopstroom, een lagere slijtage van de bewegende delen in de pomp alsook een lager geluidsniveau.
De keuze van de Pro !

BYPASS/TOTAL STOP (TS)

Alle Comet hogedrukreinigers gaan bij het sluiten van het pistool in bypass. Het water wordt met een lage druk in een apart circuit geleid. Alle Comet hogedrukreinigers met een elekrische motor zijn voorzien van een TOTAL STOP (TS) die de motor uitschakelt vanaf het moment dat de pompkop in bypass gaat met uitzondering van de benzinemotoraangedreven hogedrukpompen, welke niet beschikken over een TOTAL STOP systeem. Comet FDX ELITE en FDX PRO beschikken over een thermostatische klep die opent indien de temperatuur van het circulerend water in de bypass te hoog wordt.

EASY START (ES)

Alle Comet hogedrukreinigers zijn voorzien van een EASY START die ervoor zorgt dat de hogedrukreiniger onbelast wordt opgestart en dus een lagere startstroompiek vertoont.

Lekkage terugvoersysteem

Aan de hydraulische zijde van de pompkop zijn de pistons voorzien van een hogedruk en een lagedruk dichting. Indien er toch water doordringt door de hogedrukdichting dan zal dit lekkage water direct afgevoerd worden alvorens de lagedruk dichting te bereiken en eventueel in de oliecarter terecht te komen.

Druk- en debietregeling

Vanaf de KA-reeks en hoger zijn de COMET hogedrukreinigers voorzien van een druk- en debietregeling en een manometer in glycerine, die precies ingesteld kan worden in functie van de reinigingstaak.

Gebruik van corrosievrije materialen

Technische storingen door corrosie kunnen niet optreden dankzij het gebruik van de messing pompkoppen. Vanaf de KL 1600 en hoger zijn alle onderdelen die in aanraking komen met water in roestvrijstaal of messing vervaardigd

loading ...