MMA

MMA:

PROCES:
Lasproces waarbij er een elektrische boog onderhouden wordt tussen het uiteinde van de beklede laselektrode en het werkstuk. Als de metaaldruppels van de elektrode via de boog in het lasbad terecht komen worden zij tegen de omgevingsatmosfeer beschermt door gassen die vrijkomen uit de bekleding van de elektrode. De vloeibare slak bedekt het oppervlak van het lasbad en beschermt zodoende de lasnaad tijdens de stolling tegen de invloed van de omringende lucht.

PRODUCTIVITEIT: Ondanks de lagere productiviteit dan MIG/MAG lassen door het steeds veranderen van elektroden is dit lasproces nog steeds zeer populair dankzij oa. de inzetbaarheid op moeilijke bereikbare plaatsen, lassen in buitenlucht.

TOEPASSINGEN:
Dit proces wordt meest gebruikt voor constructie en algemene metaalverwerking. Door de “inverter techniek” zijn deze uiterst geschikt voor mobiel gebruik.

TIP: 
Sluit de massakabel aan op de - pool van het toestel. Bij uitzondering kan het wenselijk zijn om de massakabel op de + pool van het toestel aan te sluiten indien dit zo vermeld is op de verpakking van de elektroden.

LASSTROOM (A) INSTELLINGSTABEL :
Indictatieve instellingstabel van de lasstroom in functie van de werkstukdikte ( constructiestaal St 37)

loading ...