Reinigingsmachines

FAQ STARMIX STOFZUIGERS

Tot welke pH-waarden kunnen vloeistoffen worden opgezogen?

Ph-waarden van 5 (licht zuur) tot 8 (licht alkalisch).

Tot welke temperaturen kunnen stoffen worden opgezogen?

De temperatuur van het aangezogen materiaal mag niet hoger zijn dan + 60 ° C, of ​​er mag geen vuil meer in de aangezogen zak zitten. Er mogen geen ontvlambare, explosieve of brandende stoffen of vloeistoffen worden aangezogen.

 

Is het gelijktijdig gebruik van meerdere zuigslangen op een stofzuiger mogelijk?

Als de stofzuiger 2 aansluitslangen heeft via een Y-stuk, is er slechts één gereduceerde volumestroom tegelijk beschikbaar. Twee slangen zijn verbonden via een Y-stuk (Ø 35 mm / artikel 425689). Voor een hogere volumestroom raden we onze 2- of 3-motorige stofzuigers GS 2078 / GS 3078 aan.

 

Is schuimafzuiging mogelijk?

Ja. De verschillende systemen voor waterniveaudetectie, door middel van elektrode niveauschakeling (ISC en Ipulse) of vlotterschakelaar, schakelen effectief uit, zelfs bij schuimvorming. In de uitblaaslucht zal zich tijdelijk meer vochtigheid bevinden tot de niveauschakeling plaats vindt.

Met welk elektrisch vermogen kan de automatische inschakeling van de stofzuiger met stopcontact worden bediend?

De automatische inschakeling reageert met een vermogen vanaf 100 watt. Het maximale vermogen is 2000 watt.

 

Met welke maximum slanglengte kan nog steeds worden opgezogen?

Wij adviseren het gebruik van slangen tot een totale lengte van maximum 10 m.

 

Wanneer heb ik een stofzuiger nodig met filterreiniging en wanneer heb ik een normale stofzuiger nodig?

Voor grote hoeveelheden stof  en probleemstof gebruik je best een Starmix stofzuiger met automatische filterreiniging (ISC, ISP en Uclean met automatische filterreiniging) Voor lage hoeveelheden stof en voor alle andere algemene reinigingswerkzaamheden, voldoen al de andere Starmix stof-en waterzuigers ( Uclean, E swift en GS-modellen). Hier hoef je dus niet te investeren in de automatische filterreiniging.

 

Wanneer zijn slangen met een grote diameter nodig en wanneer slangen met een kleinere diameter?

Hier geldt als regel dat je best een grotere diameter(lagere lucht snelheid maar grotere passage) neemt voor het opzuigen van lichte maar volumineuze materialen zoals: houtschilfers, papiersnippers, bladeren etc.Voor het opzuigen van zwaardere materialen zoals grof zand,stenen, vaste partikels etc gebruik je best een aanzuigslang met kleinere diameter (hogere luchtsnelheid)

 

Wat biedt de automatische schakelfunctie?

Voor alle apparaten met een stopcontact, schakelt de stofzuigerschakelaar automatisch aan en uit in de schakelaarpositie "A" of "AR" met het aangesloten elektrische gereedschap. Ten gevolge wordt het stof op geschikte wijze direct afgezogen aan de stof bron. Voordat de stofzuiger uitschakelt, blijft hij ongeveer 10 seconden draaien, waardoor de zuigslang volledig wordt leeggemaakt.

 

Wat biedt de soft-start-functie?

De verminderde aanloopstroom door de geleidelijke start van de stofzuigermotor voorkomt dat de huiszekering doorslaat. Bovendien verhoogt de lagere belasting de levensduur van de motor.

 

Wat betekent antistatische voorbereiding en wat moet ik doen om een ​​echte antistatische zuiger te krijgen?

Antistatische stofzuigers hebben een elektrisch geleidende inlaatkoppeling die op de aardgeleider is aangesloten. Bij het stofzuigen van stof (wrijving in aanzuigslang) en afhankelijk van de luchtvochtigheid (bijvoorbeeld droge lucht in de winter) kunnen elektrostatische opladingen worden gegenereerd in de aanzuigslang, die vervolgens ontladen onder vonkvorming - niet gevaarlijk - maar oncomfortabel aanvoelen. Evenzo verhogen de elektrostatische aantrekkrachten de verontreiniging van de zuigslang. Een effectieve bescherming is echter een antistatische zuigslang (AS) - zodat de ladingen onmiddellijk en onmerkbaar worden geaard.

Hoe werkt de ontlading van de elektrostatische ladingen?

Afvoer vindt plaats via een antistatische zuigslang, de geleidende inlaatkoppeling en vervolgens via de beschermende aarding van de stofzuiger.

Wat is de maximum zuighoogte om water te zuigen?

Tot 2,5 m, als alleen water (zonder lucht) wordt aangezogen - de aanzuigopening bevindt zich volledig onder water (volledig aanzuigmodus). De aanzuighoogte is maximaal 8 meter, wanneer het water-luchtmengsel wordt aangezogen ("Slurping-modus").

Hoe kan ik de aanzuigslang verlengen?

Om een grotere afstand te overbruggen, kunnen 2 zuigslangen eenvoudig worden samengevoegd (buisaansluiting in bajonetsluiting) - maar slechts tot een totale lengte van 10 m, anders kan er zuigkracht verloren gaan.

Voor welke apparaten zijn zogenaamde voorfilters beschikbaar?

Wij bieden voor alle apparaten met een ronde container (uClean / eSwift / HS / GS / AS-serie) voor de verschillende container grootten een voorfilter (FST 3000/4000 K van katoen of FSP 5000 polyester). De filter kan worden schoongemaakt door manueel te kloppen. Niet beschikbaar voor de ISP / ISC-serie.

Waarom originele Starmix filterzakken gebruiken?

Filters uit de grijze markt hebben vaak niet alleen een slechte pasvorm, maar ook een slechte, gebrekkige verbinding of ondermaatse lassen. Deze filterzakken voldoen niet aan de testvereisten van Starmix ! Gevolgen kunnen zijn: lekkage of barsten. Het stof zit dan in de container en je kunt net zo goed zonder een filterzak werken. En zo zijn zogenaamd goedkope externe leveranciers  dan weer duur!

Let op ! De garantie is ongeldig als we niet-goedgekeurde reserveonderdelen, accessoires of verbruiksartikelen aantreffen bij nazicht, met name in het bijzonder voor piraat filterpatronen en filterzakken. Het gebruik van deze filters, die niet door ons zijn getest, kan met name leiden tot motorschade.

Wat is het verschil tussen filterzak en afvalzak?

Een filterzak is meestal gemaakt van een speciaal non-woven materiaal  bvb uit fleecemateriaal en is volledig gesloten. Een afvalzak is echter gemaakt van filmmateriaal - vergelijkbaar met een vuilniszak. Het is aan de bovenzijde open en wordt in de container gestoken, zodat de rand van de zak iets uitsteekt voorbij de rand van de container en kan worden omgedraaid. Alleen de veiligheidsstofzuigers (M / H / asbest) van de ISP / ISC-serie met speciale container en roterende klep (OPEN/CLOSE) zijn geschikt voor het gebruik van PE-afvalzakken.
Typische toepassingen zijn het opzuigen van grote hoeveelheden fijn stof zoals schuurstof van een gipsplaat en/of bij het gebruik van de stofzuiger bij muurfrezen in de ruwbouw.

Wat is een HEPA-filter?

HEPA staat voor "High Efficiency Particulate Air Filter". Het is een classificatie van filtratie volgens EN 1822, dat uit het gebied van luchtfiltratie en kunnen niet worden vergeleken met de criteria die gelden voor het filteren te absorberen stof in industriële vacuümsystemen volgens IEC 60335-2-69 waar veel hogere eisen worden gesteld aan de filters, bijvoorbeeld met betrekking tot luchtsnelheid, drukverschil en mechanische spanning. HEPA is echter gebruikelijk in verschillende landen / markten en met name in huishoudelijke stofzuigers. Vereenvoudigd geldt dat een HEPA filter H14 overéénkomt met een  H-filter met een  retentietijd stofcapaciteit  van(99,995%) volgens IEC 60335-2-69.

Welke filters kunnen worden gebruikt voor natzuigen?

Voor de ISP- en ISC-apparaten kunnen de standaard ingebouwde vouwfiltercassettes gemaakt van polyester filtermateriaal nat worden gedrenkt. Voor de apparaten met een ronde container (uClean / eSwift / HS / GS / AS-serie) - het ontwerp van het filter heeft contact met het water - kleine hoeveelheden geabsorbeerde vloeistof vormen geen probleem voor het polyester geplooide filter. Hij moet echter, indien mogelijk, worden bevrijd van restwater voor je de zuiger gaat inzetten voor droogzuigen, anders blijft het stof in de vouwen van het filterpatroon hangen. In het geval van een frequentere verandering (het gebruik als nat-droog-stofzuiger), wordt het aanbevolen om 2 filterpatronen te gebruiken - één voor nat of droog. Wanneer water alleen wordt aangezogen, wordt het filterpatroon verwijderd en de schuimfilter FSS 1200-413297 gebruikt (uClean / eSwift / HS / GS / AS-serie). Cellulosefilters (papier) zijn niet geschikt. De Starmix fleece filterzakken zijn scheurvast en bestand tegen vochtig vuil, maar niet geschikt voor het opzuigen van modder of vloeistoffen.

Welk filtermateriaal wordt gebruikt in de vouwfilterpatronen of ronde vouwfilterpatronen  en wat is de stofretentiecapaciteit?

Er zijn verschillende filtermaterialen beschikbaar in verschillende stofklassen. Naast cellulose, cellulose met glasvezelvlies, polyester en nano-gecoat polyester (alleen filterpatroon). U voldoet aan verschillende eisen - ten minste stofklasse M (99,9%) en stof klasse H of HEPA in FKP 4300 HEPA (99,995% retentie stof capaciteit) - gecertificeerd door het onafhankelijke instituut IFA (voorheen BIA). Opgelet: een filter alleen maakt van een stofzuiger geen veiligheidsstofzuiger voor het stofzuigen van gevaarlijke stoffen.Enkel het geteste geheel van specifieke bouwstofzuiger inclusief speciaal fijnstoffilterpatroon (L/M/H) maken hem tot één veiligheidsstofzuiger

Welk filtermateriaal wordt gebruikt voor de filterzakken en wat is de stofretentiecapaciteit?

De filterzakken bestaan ​​uit een sterke niet-geweven materiaal in fleece en zijn ook bestand tegen vochtig vuil en voldoen aan de eisen van stofklasse M (99,9% retentie stofcapaciteit) - gecertificeerd door de onafhankelijke instituut IFA (voorheen BIA).

Hoe lang is de levensduur van een filterpatroon?

De levensduur is grotendeels afhankelijk van de gebruiksfrequentie van de bouwstofzuiger en het kleefgehalte van het opgezogen materiaal. Tussentijds filters reinigen ingeval van polyester en Nano filters wanneer de automatische filterreinigingsmomenten zich frequenter gaan manifesteren.
Minstens 1 maal per jaar de filters vervangen door een nieuwe set. 

Tip : Ga voor de Nano filterpatronen(set van 2) dewelke een hogere efficientie garanderen waardoor je minder reinigingsintervallen zal hebben.

Voor Ipulse en ISC bouwstofzuigers heb je volgende referentie nodig :

Type omschrijving : FKP3000

Bestelnr. 425740

2 x polyester gecoate polyester filterpatronen
Filtermateriaal IFA (BIA) getest tot stofklasse "M"
- Filteroppervlak: 6000 cm2
- Materiaal: Nanocoated polyester
- Stofretentie: 99,9%
Zoals gevouwen filterpatroon FKP 4300, maar ook met nano-coating.Bijzonder geschikt voor vezelbevattend fijn stof.Bijvoorbeeld bij het snijden en slijpen van Fermacell-, Rigips- en MDF-platen.Afhankelijk van het type stof, moeten veiligheidsstofzuigers worden gebruikt :

Voordelen FKPN 3000 tov FKP 4300 :

+ grotere plooiafstand tussen 2 vouwen voor betere, eenvoudigere filterreiniging
+ glad filtermateriaal (oppervlak met nanocoating) ; Hierdoor heb je een hogere volumestroom gedurende een langere tijd.

loading ...